Webbhotell » cPanel & WHM

Webbhotell som använder cPanel / WHM

cPanel logo

cPanel och WHM är en av världens mest populära kontrollpaneler för enskilda servrar. Mjukvaran är innehållrik på funktioner och gör att administrationen av servern är väldigt enkel oavsett om du är en administratör över en hel server, återförsäljare av webbhotellskonton eller en enskild användare med ett webbhotellskonto.

cPanel är den del som riktar sig till enskilda webbhotellskunder. I kontrollpanelen kan de lägga till domäner, databaser, e-postadresser, felsidor och allt vad du kan tänka dig behöva. Du kan också med ett fåtal klick automatiskt installera mjukvara som WordPress, eCommerce, PHPBB mfl. Vilket gör det väldigt enkelt för nya användare.

WHM är kontrollpanelen som styr webbservern i övrigt. Här kan du administrera allt bakomliggande som administratör och som återförsäljare (reseller) så kan du skapa nya användarkonton som får tillgång till cPanel.

En av de främsta fördelarna med WHM/cPanel bortsett från alla funktioner och hur väl utbyggd kontrollpanel det är så kommer du känna igen dig när du byter till ett annat webbhotell som kör samma kontrollpanel. Skulle du vilja uppgradera dig till en dedikerad server så kommer du också kunna köra WHM och på så sätt känna igen dig.

Du kan läsa mer om kontrollpanelen på deras hemsida.

Svenska webbhotell med cPanel

Webbhotell som använder kontrollpanelen cPanel är tyvärr inte så vanlig i Sverige. Följande webbhotell använder WHM / cPanel.

Miss Hosting är ett attraktivt webbhotell som använder kontrollpanelen cPanel. Deras priser är väldigt bra för att vara ett svenskt webbhotell med cPanel och WHM. Billigt och prisvärt!
Utrymme: 100GB Trafik: Obeg. Domäner: 1
10kr/mån*
Oderland Webbhotell är ett av få webbhotell i Sverige som kör cPanel. Det är också ett av de bästa och stabilaste webbhotellen att välja mellan. Rekommenderas!
Utrymme: 10GB Trafik: 250GB Domäner: Obeg.
69kr/mån
Wopsa är ett bra webbhotell för privatpersoner och företag som också kör cPanel som kontrollpanel. De har totalt 3 paket att välja mellan. Prisvärt val!
Utrymme: 2GB Trafik: 10GB Domäner: 5
50kr/mån
Webbdo är ett billigt webbhotell med cPanel. Deras servrar är placerade i Florida, USA och har väldigt hög prestanda.
Utrymme: 1500MB Trafik: 40GB Domäner: 10
11kr/mån*
Meebox är ett väldigt prisvärt webbhotell för så väl privatpersoner och företag. Som grädde på mosen kör de även kontrollpanelen cPanel.
Utrymme: 10GB Trafik: 25GB Domäner: 2
12kr/mån*
* Priset gäller för första året.
Webbhotell
Alla Webbhotell Billiga Webbhotell Bästa Webbhotellen
Plattform / OS
Windows Server Unix / Linux
Script- och Språkstöd
ASP.NET PHP CGI JSP Ruby on Rails
Databaser
Microsoft SQL Server PostgreSQL
Kontrollpaneler
cPanel (WHM) Plesk
Tredjepartsstöd
ImageMagick
Produktstöd
Wordpress Joomla Drupal Magento