Webbhotell » JSP

Webbhotell med JSP (JavaServer Pages)

JavaServer Pages

JavaServer Pages (JSP) är en teknik som hjälper utvecklare att skapa dynamiska hemsidor baserad på HTML, XML och andra textdokument. Det lanserades av Sun Microsystems 1999 och är väldigt likt PHP men använder programmeringsspråket Java istället.

För att kunna köra JavaServer Pages måste du ha en webbserver med JSP-kompilator som kan kompilera om scriptet till en servlet. Tomcat är en webbserver som gör detta automatiskt med hjälp av en inbyggd servletmotor.

Webbhotell som stödjer JSP växer inte på träd och det faller naturligt när varken Apache eller IIS har inbyggt stöd för detta från början. Det krävs att webbhotellet kör Apache Tomcat istället eller en annan webbserver med stöd för Java Servlet.

JSP är ett populärt val för de som redan kan programspråket Java. Vägen till att utveckla dynamiska webbplatser är mycket kortare än om de skulle välja PHP eller ASP för den delen. Utbredningen av JSP hämmas dock lite av att så få webbhotell faktiskt har stöd för det och många nya webbutvecklare leds in på PHP eller ASP. JSP är dock ett starkt alternativ till dessa.

Listan på webbhotellen med JSP

JSP är tyvärr ingenting som webbhotellen har vanligtvis stöd för. Det ställer speciella krav på mjukvaran vilket har gjort många webbhotell valt att inte ha stöd för det alls.
Wopsa kör kontrollpanelen cPanel och har stöd för JSP i Linuxmiljö. Wopsa är ett av de billigaste alternativen för dig som vill kör JSP. Bästa valet!
Utrymme: 2GB Trafik: 10GB Domäner: 5
50kr/mån
FS Data är ett av få webbhotell som har stöd för JSP. Det räknas dock som en extratjänst och du får betala en startavgift på 199kr för att dit konto ska få stöd för JSP.
Utrymme: 20GB Trafik: 300GB Domäner: Obeg.
186kr/mån
* Priset gäller för första året.
Webbhotell
Alla Webbhotell Billiga Webbhotell Bästa Webbhotellen
Plattform / OS
Windows Server Unix / Linux
Script- och Språkstöd
ASP.NET PHP CGI JSP Ruby on Rails
Databaser
Microsoft SQL Server PostgreSQL
Kontrollpaneler
cPanel (WHM) Plesk
Tredjepartsstöd
ImageMagick
Produktstöd
Wordpress Joomla Drupal Magento